ApotheekZorg lanceert Succesvol Stoppen-app

Eén op de vijf Nederlanders rookt. Volgens Trimbos zijn dat ruim 3,5 miljoen mensen, die samen gemiddeld meer dan 35 miljoen sigaretten per dag roken. Harde en confronterende cijfers. Daarom zet ApotheekZorg zich in om het aantal rokers terug te dringen. Binnen hun Stoppen met Roken-programma lanceren zij de Succesvol Stoppen-app. Wat deze app uniek maakt? Hij is gericht op de positieve gezondheidseffecten van stoppen met roken en op het nicotinevervangende middel of medicijn dat de stopper gebruikt.

De Succesvol Stoppen-app is vanaf vandaag in gebruik. Alle nieuwe cliënten krijgen bij hun eerste levering een uitnodiging om de applicatie te activeren. Deze kan exclusief door hen worden gebruikt. Zo staan zij er niet alleen voor tijdens hun stoppoging.

Van medicijngebruik tot volhouden

De inhoud van de Succesvol Stoppen-app is met zorg samengesteld. De kennis van ApotheekZorg komt samen met ervaringen van mede-stoppers die in 2021 middelen hebben ontvangen van ApotheekZorg. De app helpt op twee manieren: informatie over medicijngebruik en handige tips om het stoppen vol te houden. 

Cliënten starten voorbereid aan hun stoppoging en kunnen te allen tijde informatie over hun nicotinevervangende middel of medicijn opzoeken. Bijvoorbeeld of het medicijn gebruikt kan worden in combinatie met andere medicatie. Dit is belangrijk voor therapietrouw én het slagen van de stoppoging.

Gezondheidspad en meer

Wanneer iemand stopt met roken, wordt het lichaam na één dag al gezonder. De ontwikkelingen die het lichaam doormaakt, worden in de app op volgorde aan de stopper getoond via het gezondheidspad. Zo is de cliënt ervan bewust wat er met zijn of haar lichaam gebeurt. Dit motiveert om vol te houden.

Een ander terugkerend thema is ‘De ervaring van…’, waarbij de cliënt mede-stoppers ontmoet die vertellen over hun ervaringen. Ook verschillende wist-u-datjes, hulp bij ontwenningsverschijnselen en podcasts komen terug in de app. Op het dashboard is de voortgang bij te houden, met onder andere het geld dat de stopper heeft bespaard en de teruggewonnen levenstijd.

Mede-stopper Regina geeft advies over slecht slapen als ontwenningsverschijnsel.

Optimale digitale ondersteuning

In de eerste versie kan de stopper zestien weken gebruikmaken van de app. Dit is gebaseerd op de tijd waarin de cliënt zijn of haar middel gebruikt of ontvangt van ApotheekZorg: dat is namelijk twaalf weken. De app blijft daarna nog vier weken aan de zijde van de stopper, zodat de ondersteuning niet direct wegvalt. ApotheekZorg hoopt hiermee optimale digitale ondersteuning te bieden.

Gratis stoppoging per kalenderjaar

ApotheekZorg heeft tot december 2021 85.000 unieke cliënten voorzien van middelen bij stoppen met roken. De landelijke apotheek heeft met alle zorgverzekeraars contractafspraken voor het leveren van middelen die helpen bij stoppen met roken. Dit betekent dat iedere roker één stoppoging per kalenderjaar vergoed krijgt door zijn of haar zorgverzekering. Een grote doorbraak in het terugdringen van het aantal rokers.

Gepubliceerd op: 01 december 2021

Ontzorging van A tot Z bij complexe geneesmiddelen


© ApotheekZorg 2024
| ApotheekZorg op social media: