Stoppen met roken

Wanneer jij de moedige beslissing neemt om te stoppen met roken, sta je er niet alleen voor! ApotheekZorg Farmacie heeft een speciaal programma ontwikkelt om het roken achter je te laten. Dit programma heet Starten met Stoppen.

Service van ApotheekZorg Farmacie

Wanneer er is besloten dat nicotinevervangende middelen of medicijnen jou kunnen helpen, dan levert ApotheekZorg Farmacie deze middelen. We bezorgen de medicatie op elke gewenste locatie in Nederland en regelen de declaratie bij de betreffende verzekeringsmaatschappij. Zo helpen we jou op weg naar een gezonder leven.

Zowel een voorschrijver, apotheker of officieel erkende coach kan een recept voor medicatie bij stoppen met roken uitschrijven en doorsturen naar ApotheekZorg Farmacie.

Het starten-met-stoppen programma

  • Stoppen-met-roken-medicatie en nicotinevervangende middelen

  • Tips in de Succesvol Stoppen-app

  • Je ervaringen delen om medicatie te verbeteren

Hoe kan ik stoppen

Digitale begeleiding tijdens jouw stoppoging

Ontvang je jouw nicotinevervangende middelen of medicijnen van ApotheekZorg Farmacie? Dan kun je tijdens jouw stoppoging exclusief gebruikmaken van digitale ondersteuning met onze Succesvol Stoppen-app.

De app helpt je op twee manieren: informatie over medicijngebruik en handige tips om het stoppen vol te houden. Ook neemt de app je mee in ontwikkelingen die het lichaam doormaakt en lees je ervaringen van mede-stoppers.

Bij jouw eerste levering ontvangt u een uitnodiging om de Succesvol Stoppen-app te activeren. Stoppen hoef je niet alleen te doen!

Ontdek wat de app voor jou kan betekenen

De 5 grootste voordelen van stoppen met roken

Roken, een gewoonte die veel mensen in Nederland delen, heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Van de impact op de longen tot de financiƫle lasten: roken kan een aanzienlijke tol eisen. Wat zijn de voordelen wanneer je stopt?

  1. Je bespaart geld. Roken is duur en wordt ieder jaar duurder. Een van de directe voordelen van stoppen met roken is dat je dagelijks geld bespaart. Het geld dat je eerder uitgaf aan deze verslaving, kan wanneer je stopt aan andere dingen uitgegeven worden. Wist je dat als je een pakje per dag rookt, dit op jaarbasis zo'n 3.000 euro kost?

  2. Je conditie verbetert. De longen herstellen zich vanaf het moment dat je stopt. Hierdoor wordt het gemakkelijker om te ademen, en de algemene fysieke conditie verbetert.

  3. Het risico op ernstige ziekten vermindert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan longkanker, hart- en vaatziekten en andere ademhalingsproblemen. Stoppen met roken draagt bij aan een gezonder leven op de lange termijn.

  4. Je voelt je fitter en mooier. Je longen werken beter en je hebt meer energie. Je huid, haar, tanden, ogen en nagels zien er gezonder uit.

  5. Je hebt meer kans op een zwangerschap wanneer je stopt met roken. Roken kan je seksuele prestaties en vruchtbaarheid verminderen.

Heb je vragen?

Het Zorgteam staat voor jou klaar!

ApotheekZorg Farmacie | Stoppen met Roken
+31 88 033 91 00
stoppenmetroken@apotheekzorg.nl

Ontzorging van A tot Z bij complexe geneesmiddelen


© ApotheekZorg 2024
| ApotheekZorg op social media: