Geneesmiddelenbewaking

We zorgen ervoor dat jouw medicijnen zo veilig mogelijk zijn.

Wat is geneesmiddelenbewaking?

Hoe effectief en veilig is een medicijn? Dat houden we met geneesmiddelenbewaking in de gaten. Uiteraard zijn medicijnen uitgebreid getest voordat ze op de markt komen, maar sommige bijwerkingen worden pas vastgesteld als een grote groep het middel gebruikt. Daarom vinden we contact met onze patiënten zo belangrijk en werken we samen met de geneesmiddelenfabrikanten. Zo zorgen we ervoor dat medicijnen zo veilig mogelijk zijn.

Hoe doen we dat?

Onze verpleegkundigen en zorgmedewerkers staan in nauw contact met jou en al onze andere patiënten. Heb je een klacht of een opmerking over een medicijn? Dan noteren we dat. We bundelen deze informatie in een dossier en geven dat door aan de fabrikant. Zo kan deze precies uitzoeken hoe dit zit. Soms vragen we om feedback van jou via een enquête of tijdens een persoonlijk (telefoon)gesprek.

Waarom is het belangrijk?

We monitoren medicijnen om de veiligheid en effectiviteit te waarborgen. Door jouw ervaring kan een middel in de toekomst misschien beter, goedkoper of sneller worden gemaakt. We streven naar de beste kwaliteit van medicijnen. Zo beschermen we jou en andere patiënten. Nu en in de toekomst.

Hoe zit het met jouw privacy?

We gaan zorgvuldig en vertrouwelijk om met jouw persoonlijke gegevens. Voor de start van jouw behandeling vragen we altijd jouw toestemming voor het delen van privacygevoelige informatie. De fabrikant geven we alleen de informatie door die nodig is. Dat doen we gepseudonimiseerd, zodat de fabrikant nooit kan achterhalen wie jij bent.

Ontzorging van A tot Z bij complexe geneesmiddelen


© ApotheekZorg 2024
| ApotheekZorg op social media: